Ο ιππικός όμιλος SANTO HORSE RIDING βρίσκεται στο μικρό χωριό Ακρωτήρι το οποίο απέχει 15 χλμ. από τα Φηρά. Ο οικισμός είναι κτισμένος γύρω από τα τείχη του βενετσιάνικου κάστρου. Ακόμη και σήμερα η μικρή καστροπολιτεία μοιάζει να ζει στους δικούς της ρυθμούς καθώς η τουριστική κίνηση δεν έχει αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του χωριού αλλά ούτε και τον τρόπο ζωής των κατοίκων.
Σε αυτό το όμορφο φυσικό περιβάλλον βρίσκεται η φάρμα μας η οποία προσφέρει στους επισκέπτες μας ώρες χαλάρωσης, διασκέδασης και ηρεμίας κοντά στην μοναδική θηραϊκή φύση.
Σε απόσταση λίγων μέτρων από την φάρμα μας, βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου, ένας από τους σημαντικότερους στο είδος του της Ελλάδας. Πρόκειται για τον προϊστορικό οικισμό που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος το 1967. Στην περιοχή ανακαλύφθηκε ένας ολόκληρος καλοδιατηρημένος οικισμός θαμμένος κάτω από τη λάβα και τη τέφρα. Σύμφωνα με τα ευρήματα η περιοχή άκμασε γύρω στο 3000 π.Χ. και καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1500 π.Χ.
Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου είναι μια εμπειρία μοναδική. Σύμφωνα με τα ευρήματα ο οικισμός κατοικούνταν από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή και άκμασε την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Η έκτασή του ξεπερνούσε τα 200 στρέμματα. Η αρχιτεκτονική του δόμηση έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις μινωικές πόλεις. Τα σπίτια ήταν διώροφα και τριώροφα και στολισμένα με εξαιρετικές τοιχογραφίες που οι παραστάσεις τους θυμίζουν αυτές των μινωικών ανακτόρων.
Ο οικισμός είχε άριστη πολεοδομική οργάνωση και εξαίρετο αποχετευτικό σύστημα. Τα διώροφα και τριώροφα κτίρια που ανακαλύφθηκαν με πολλές από τις οικοσκευές τους, φανερώνουν ότι στο Ακρωτήρι ζούσε μια κοινωνία οργανωμένη με υψηλό βιοτικό επίπεδο. Επίσης, από τα ευρήματα φαίνεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις τη Μινωική Κρήτη, την Ηπειρωτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, τη Συρία και την Αίγυπτο. Υπολογίζεται ότι στα τέλη του 17ου π.Χ. αιώνα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη εξαιτίας των ισχυρών σεισμών. Γι’ αυτό και στον οικισμό δε βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων ή ζώων. Ακολούθησε η έκρηξη του ηφαιστείου που άλλαξε τη μορφή του νησιού. Τα ηφαιστειακά υλικά που κάλυψαν την πόλη του Ακρωτηρίου προστάτευσαν ως σήμερα τα κτήρια και το περιεχόμενό τους, όπως έγινε και στην Πομπηία. Γι αυτό και ο αρχαίος αυτός οικισμός αποκαλείται και Πομπηία της Ελλάδας.
Από το Ακρωτήρι και ακολουθώντας μια ολιγόλεπτη περιπατητική διαδρομή, μπορείτε να προσεγγίσετε την φημισμένη Κόκκινη παραλία. Το τοπίο που θα αντικρύσετε είναι μοναδικό στον κόσμο. Τεράστιοι κόκκινοι βράχοι ορθώνονται πάνω από την παραλία με κοκκινωπά βότσαλά και συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που μοιάζει σεληνιακό. Η Κόκκινη παραλία είναι οργανωμένη και εκτός από οδικώς μπορείτε να την επισκεφθείτε και εν πλω με τα καΐκια που ξεκινούν από το μικρό λιμανάκι του Ακρωτηρίου.